پیروزی حزب اردوغان در انتخابات ترکیه
با خوانده شدن بسیاری از آرای به صندوق انداخته شده در انتخابات ترکیه، رجب طیب اردوغان صدراعظم کنونی ترکیه توانسته است برای یک دوره دیگر زمام امور را در دست داشته باشد. حزب عدالت و توسعه آقای اردوغان حدود ۵۰ درصد آرا را به خود تخصیص داده است و حزب جمهوری خلق در این انتخابات توانسته حدود ۲۵ درصد از آرا را کسب کند. اگرچه انتظار می رفت که حزب آقای اردوغان در این انتخابات پیروز شود اما نتایج آرا نشان می دهد که کرسیهای پارلمانی این حزب از تعداد قبلی آن کمتر است و با این احتساب ابن حزب به تنهایی نمی تواند تغییراتی را که خواهان آن است، در قانون اساسی این کشور اعلام کند. قانون اساسی فعلی ترکیه به دنبال کودتای نظامیان در سال ۱۹۸۲ وضع شد و دولت رجب طیب اردوغان، صدراعظم ترکیه از مدتها پیش خواهان اصلاح آن بود.
قانون اساسی فعلی ترکیه به گمان برخی تحلیلگران، یکی از موانع بر سر بهبود دموکراسی در ترکیه به شمار می رود. این در حالی است که طی سال های گذشته، تغییراتی در برخی اصول قانون اساسی صورت گرفته است. حزب توسعه و عدالت آقای اردوغان در دوران خود دستاوردهایی برای کشور به ارمغان آورد از جمله رشد اقتصادی. البته انتقادهایی هم از سبک رهبری آقای اردوغان بر او وارد شده است. 
 
 در دوران تسلط حزب عدالت و توسعه طی هشت سال گذشته، ترکیه به رشد بالای اقتصادی دست یافته و میزان بیکاری در این کشور کاهش یافته است. همچنین ترکیه در هشت سال گذشته، روابط با کشورهای همسایه و عربی را بهبود بخشید و با سیاست خارجی فعال خود به یکی از بازیگران عمده منطقه تبدیل شد. این حزب در تبلیغات انتخاباتی خود، به موفقیت های اقتصادی کشور اشاره کرده و وعده پروژه های بلند پروازانه ای را داده که ساخت کانال از دریای سیاه به دریای اژه و ساخت شهر جدیدی در حومه استانبول از جمله آنهاست. در زمان حکومت حزب عدالت و توسعه، از میزان نفوذ ارتش در عرصه سیاسی کاسته شده است. رقیب اصلی حزب عدالت و توسعه در این انتخابات، حزب جمهوری خلق به رهبری کمال قلیچ‌دار اوغلو بود. این حزب طی سال گذشته در دولت حضور نداشته است. این حزب توسط مصطفی کمال آتاتورک، بنیانگذار ترکیه مدرن تاسیس شده و عمدتا نماینده قشر سکولار ترکیه به شمار می رود. در دوران رهبری آقای قلیچ‌دار اوغلو این حزب توانسته در مناطقی که به طور سنتی رایی نداشت، هوادارانی جذب کند. این حزب تلاش کرده تصویری را که از آن به عنوان حزب حامی دخالت ارتش در عرصه سیاسی وجود دارد، تغییر دهد و خود را به عنوان حزبی حامی ارزش های سوسیال دموکراسی غربی معرفی کند. (بی بی سی)