دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در بامیان از روز جهانی کودکان با حضور شماری از مسئولین نهادهای دولتی، معاون مقام ولایت بامیان، نمایندگان سازمانهای جامعه مدنی، استادان دانشگاه ومکاتب و والدین تجلیل به عمل آورد.
در این محفل حقوق کودکان در دین مبین اسلام، قوانین ملی و نیز میثاق بین المللی حقوق کودکان مورد بررسی قرار گرفت.
هم چنین در مورد سوء استفاده از اطفال، کودک آزاری، عواقب و پیامدهای آن با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه موضوعاتی ارایه گردید.
عبدالاحد فرزام رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در زون بامیان در این محفل به برخی از مشکلاتی که اطفال زون بامیان با آن روبرو هستند اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال 1389 تاکنون 17 مورد کودک آزاری در دفتر بامیان به ثبت رسیده که تنها 6 مورد آن قضیه بد دادن می باشد.
بد دادن عنعنه ای است خلاف شریعت اسلام که برخی ها برای حل مشکلات و منازعات فامیلی، دختران خرد سن را به فامیل صدمه دیده به عنوان عروس می دهند.
وی هم چنین از کار شاقه اطفال در معادن ذغال سنگ ولسوالی های سیغان و کهمرد و اطفال کارگر خانواده های مغاره نشین به عنوان یکی دیگر از مصادیق کارشاقه یا کودک آزاری یاد نمود و گفت: بر مبنای تحقیقات این دفتر 252 طفل با شرایط نامناسب در این معادن مشغول کار می باشند. و اطفال 80% خانواده های مغاره نشین در بامیان به کار شاقه نظیر تامین آب آشامیدنی از راه دور و کار طاقت فرسا درمنازل وامور کشاورزی مشغولند.
رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر از شمار روز افزون اطفال معتاد نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: بر اساس تحقیقات ابتدایی این دفتر 33 کودک معتاد شناسایی شده است.
در ادامه محفل عطاء الحق فیضی، وکیل مدافع اطفال در مورد حقوق اطفال در قانون اساسی و سایر قوانین ملی افغانستان، شیخ صادق علی یار کارشناس علوم اسلامی در مورد حقوق اطفال در دین مبین اسلام و محمد تقی امینی یک تن از اساتید دانشگاه بامیان در مورد پیامد ها و عواقب کودک آزاری معلوماتی را به اشتراک کنندگان ارایه نمودند.