مدتی نبودم رفته بودم دور از بامیان، امروز یک شنبه مورخ 17 دلو 1389 در هوتل نوربند قلا یک سمینار عالی از طرف کانون تفاهم برگزار گردیده بود که در آن جمعی زیادی از جوانان فعال، شخصیت های علمی فرهنگی و استاتید دانشگاه حضور به هم رسانیده بود.
در این سمینار محترم صادق علی یار یکی از شخصیت های با ارزش کشور صحبتی خیلی زیبا داشت .
آقای علی یار در قسمت از صحبت های خود در مورد تامین حقوق اقلیت ها در دموکراسی بود گفت: نگرانی به عقب برگشتن ( دوران سیاه گذشته) در شرایط فعلی وجود دارد که ما باید هوشیار باشیم.
وی به این عقیده است که در شرایط فعلی حقوق اقلیت ها در افغانستان از هر لحاظ در نظر گرفته نمی شود وخیلی موارد سمبولیک میباشد.
این شخصیت فرهنگی اذهان داشت که فرض مثال اکنون هزاره ها معاون رئیس جمهور دارد که استاد خلیلی مسئولیت آنرا به عهده دارد ولی این کرسی تنها سهم هزاره ها نیست، همچنان باید استاد خلیلی از این چوکی در ابتدا به نفع منافع علیا کشور وبخصوص مردم محروم افغانستان در چوکات قانون خدمت نماید نه به نفع تنها حزب که به وی مربوط است( حزب وحدت اسلامی افغانستان) چون وی بنام هزاره به این کرسی رسیده نه بنام حزب ویا مسایل دیگر در ضمن سهم هزاره ها در مجموع نظام کنونی خصوصا کابینه خیلی ها ناچیز میباشد.
آقای صادق علی یار عدم تامین حقوق اقلیت ها را در افغانستان یکی از چالشهای جدی فرارو نظام کنونی عنوان نمود.
همچنان در این مراسم محترم عبدالاحد فرزام رئیس دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در زون مرکز یکی دیگر از سخنرانان بود ور در محور دموکراسی وحقوق بشر صحبت نموده گفت : در کشورهای که دموکراسی به تمام معنی دارد به این دلیل است که توجه به حقوق بشری افراد قبل و یا حد اقل همپای دموکراسی مطرح بوده است.
به عقیده آقای فرزام باید برای تامین دموکراسی به ارزشهای حقوق بشری نیز توجه جدی صورت گیر در غیر آن تامین دموکراسی به دشواری های زیادی رو برو خواهد شد.
در این مراسم باشکوه آقای اسماعیل ذکی هماهنگ کننده شبکه جامعه مدنی وحقوق بشر در مورد نقش جوانان در جامعه مدنی صحبت نموده و جوانان را یکی از بخش های اصلی جامعه مدنی دانست.
تعدادی از جوانان اشتراک کننده در این مراسم در مورد دموکراسی و حقوق بشر نظرات متفاوت داشتند عده ای میگفتند که دموکراسی وحقوق بشر پدیده وتحفه ای غربی است که این موضع تقریبا کلیه شه ای شده و بارها ازجانب علما حقوق وتعدادی از علمای دینی رد شده است ولی بهر صورت همه موافق بودند که دموکراسی برای شان شرایط کنونی را به ارمغان آورده است اگر خوب هست و یا بد.
گفتنی است که حمایت مالی این برنامه از طرف مقام ولایت بامیان صورت گرفته و همواره این اداره سعی نموده تا نهاد های مدنی در بامیان رشد نماید برخلاف جاهای دیگر که میخواهند نابودنش کنند.
برای دیدن عکسهای ازاین سمینار به ادامه مراجعه کنید
عکسهای جریان مراسم
محترم صادق علی یار
جریان مراسم
آقای فرزام حین سخنرانی پر محتوایش و اشتراک کنندگان
این عکس یادگاری در هنگام تفریح
از راست به چب: آقای دانش، آقای علی عرفان از خبرنگاران برجسته ومسئول رادیو بامیان، آقای صادق علی یکی از شخصیت های ارزشمند کشور ، خودم وآقای بسم الله جاهد کارمند دفتر یوناما/ بامیان
فقدان حضور دختران در این سمینار! آیا آنها جوان نیستند؟ شما حتما اصطلاح جوان را صرف برای مردان اطلاق میکنید!