آموزش وپرورش در ولایت بامیان در طی چند سال اخیر رشد قابل ملاحظه داشته که میتوان به دلایل مختلف از جمله علاقمندی شهروندان به آموزش وپرورش و زمینه سازی خوب اداره محلی در این زمنیه اشاره نمود.
محمد رضا ادا رئیس معارف ولایت بامیان طی نشست با حضور اولیایی دانش آموزان، روئسا شوراهای مکاتب وخبرنگاران در آستانه ختم سال 1389 از دست آوردها وچالشهای این ریاست یاد آوری نموده گفت: خوشبختانه با حمایت مردم علم دوست بامیان توانسته ایم در راستای معارف پیشرفت های خوبی داشته باشیم.
به گفته آقای ادا در سال 1381 در سطح ولایت بامیان 180 مکتب که 125 باب آن دارای تعمیر بود وجود داشت که این رقم در سال 1389 به 320 باب مکتب که 243 باب آن دارای تعمیر میباشد رسیده است.
رئیس معارف بامیان افزود: با وجود اینکه توانسته ایم برای تعدادی زیاد مکاتب تعمیر بسازیم ولی بازهم به 1700 اتاق درسی شدیدا نیازمند هستیم.
وی افزود: در سال 1381 رقم دانش آموزان که در مکاتب این ولایت مصروف آموزش بودند، 39654 پسر و 25476 دختر بود که که این رقم در سال 1389 به 66695 پسر و 49446 دختر دانش آموز افزایش یافته است.
همچنان این مقام مسئول از محرومیت دختران از مکتب طی چنیدن سال گذشت یاد آوری نموده افزود: ما ایل سال 1384 هیچ فارغ صنف 12 اناث را نداشتیم ولی در سال 1389 تعداد فارغین اناث از صنف دوازدهم 462 تن میرسد.
وی افزود: طبق آمار که ما بدست داریم با وجود اینکه احصائیه دقیق وجود ندارد در حدود 8% اطفال واجد شرایط بدلایل دوری راه مکتب، ضعف اقتصادی و مشکلات دیگر خانوادگی نمی توانند به مکتب بروند که احتمالا پسران بیشتر از دختران شامل این محرومیت باشد.
آقای ادا از نبود کتابخانه ها اساسی در مکاتب ولایت بامیان شکایت نموده افزود: در سطح ولایت بامیان صرف 13 باب کتابخانه که 5 باب آن در مکاتب مرکز، 5 باب درمکاتب ولسوالی سیغان و 3 باب در مکاتب ولسوالی شبر با آنکه رفع کننده نیازمندی های دانش آموزان نمی باشد وجود دارد.
در همین حال وی به نبود معلمین مسلکی خصوصاً معلمین مسلکی قشر اناث اشاره نموده وآنرا یکی از مشکلات اساسی فراروی آموزش وپرورش بامیان دانسته افزود: متاسفانه در سطح ولایت بامیان ما تنها یک خانم که دارای سند لیسانس میباشد به عنوان معلم داریم و در مجموع 89 تن معلم دارای سند لیسانس ، 473 تن دارای سند 14 و متباقی 1249 تن دارای سند 12 و متباقی سند پاینتر از 12 ، از 4226میباشند.
رئیس معارف بامیان برای اینکه بتواند معلمین مسلکی خصوصاً اناث را برای آموزش در این ولایت جذب نماید گفت: هرگاه خانمی بخواهد به عنوان معلم در این ولایت خصوصاً در ولسوالی های ورس، یکه ولنگ وکهمرد ایفای وظیفه نماید بر علاوه معاش یک نمره رهایشی در شهرک های معلمین برایش داده میشود.
وی از اعمار 17 باب مکتب دیگر در سالجاری یادآوری نمود و گفت متاسفانه 6 پروژه اعمار مکاتب که از طرف وزارت انکشاف دهات تمویل میشود بیشتر از چهار است که نیمه کاره باقی مانده است.
این در حالیست که دانش آموزان ولایت بامیان طی چند سال اخیر در آزمون سراسری کتنکور کشور مقامهای خوبی را بدست آورده اند .
سلام قومای نازنیم . !
گزارش تان خیلی امید وار کننده است خدارا حمد که مردم ما در قسمت اموزش و پرورش خوب رشد داشته اما باز هم از قرار رسانه های خبری نظر به با سازی قسمت نوار مرزی دیورند >در کل هزارستان فرا موش شده است . باز سازی در با میان رشد خوب نداشته زیرا ۵ روز قبل به اثر خدامات منطقوی > یک ( الاغ) مدال خداماتی را از آن خود کرد که این در ذات خودش یک پیام شرم آلود هم برای دولت فا شیست کرزی وهم برای صدر نشینان هزاره بود واست .
با آقای ادا در سال 85 که در آن زمان رئیس معارف دایکندی بودند سفر خوشی از کابل تا نیلی داشتیم و دو روزی که آنجا بودیم واقعا خوش گذشت. سخت کوش و خاکی و خودمانی بود خصوصا با همکارانش.
اگر از نزدیک دیدید سلام مرا هم به ایشان برسانید.
از شما هم به خاطر این وبلاگ خوب تشکر می کنم.